WMW - Dubrovnik

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Moralni pad Europske Unije: Počeli trčati u Tursku kad je postala partner Rusije

povjerenik Europski povjerenik za susjedsku politiku Johannes Hahn smatra da su pristupni pregovori najbolji okvir za vršenje "reformskog" pritiska na Tursku.

Han, koji u ponedjeljak, zajedno sa šeficom europske diplomacije Federikom Mogerini, putuje u Ankaru, rekao je bečkom dnevniku "Kurir", da se u prošlosti vidjelo da su agenda EU i pristupni pregovori vodili ka pozitivnim promjenama u Turskoj.

Naravno Turska ima još mnogo potreba za reformama u puno područja. Treblo bi iskoristiti novo opredjeljenje Turske europskom perocesu ", naglasio je on.

Han je objasnio da, prilikom posjete Turskoj, želi voditi dijalog o reformama za jačanje vladavine prava i demokratizacije institucija i gospodarstva.

Turska je šesti najveći trgovinski partner EU, dok je Unija glavno tržište, a, kako je podsjetio komesar, više od polovice investicija u Turskoj je dospjelo od poduzeća iz EU.

U vezi negativnog stava građana EU prema prijemu Turske Han je kazao da je njegov moto za pristupne pregovore "kvaliteta je važniji od brzine", i izrazio uvjerenje da će se javno mnijenje poboljšati kada kandidati dokažu da su ispunili sve kriterije, i ljudi vide da širenje donosi prednosti za obje strane, a to je najprije vidljivo u gospodarstvu.

Upitan o odluci Moskve da prekine projekt Južni tok i tješnje veze Rusije i Turske Han je kazao da EU navodno nikada nije bila protiv Južnog toka, i da je kritizirala samo uvjete koje je trebalo ispuniti na temelju principa energetske politike Unije.

"EU je ponudila svoju pomoć da se sporazumi Rusije i zemalja, koje sudjeluju u Južnom toku iznova ispregovara, kako bi bili usuglašeni s tim principima. Tko u Europi investira mora striktno da se pridržava pravila EU. Energetska politika ne smije biti oružje ", poručio je on.

Han je najavio da će, s tim u vezi, podsjetiti Tursku na obvezu koordiniranja vanjske politike s EU.

Izvor: webtribune

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
334214