WMW - Dubrovnik

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Orvel u Ukrajini: porosenka osnovao "Ministarstvo istine"

orvel u ukrajini porosenka osnovaoUkrajinska vlada je uspostavila odjel koji se službeno zove "Ministarstvo informacijske politike", a koje kritičari nazivaju "Ministarstvo istine" kao implikaciju na Orvelovu knjigu 1984.

Ovo ministarstvo koje vode ljudi iz bliskog kruga Petra porosenka ima za glavni cilj da se suoči s ruskom propagandnom strojem i zabraniti slobodu govora i inhibira posao novinara - osobito u ratom razorenoj istočnoj Ukrajini.

Izvještava se da su ukrajinski novinari, demonstracijama ispred parlamenta osudili novo ministarstvo, čije su dužnosti odobrene u Vrhovnoj Radi u utorak.

Oko 40 novinara i aktivista je nosilo bannere na kojima piše "Zdravo Veliki brate". Oni su urgirali kod zakonodavca da glasa protiv navedenog ministarstva.

Ministarstvo je oformljeno zbog gomile ključnih izvještaja novinara i desničarskih skupina o uporabi kontroverznih oružja u istočnoj Ukrajini i mogućim ratnim zločinima počinjenim od strane oružanih snaga.

Ukrajinska vlada očito nije zadovoljna načinom suzbijanja ovih vijesti.

Prošlog mjeseca je objavljen izvještaj koji opisuje točno kako ruska propaganda funkcionira i kako se učinkovito koristi kao oružje Kremlj. Izvještaj podvlači takozvani "hibridni rat" koji kombinira dezinformacije "radi stvaranja konfuzije putem teorija zavjere" s "tajnim vojnim operacijama".

Naravno da ne vjeruju baš svi u to ...

Viši dužnosnik predsjedničke administracije, koji je govorio anonimno zbog straha od posljedica, rekao je da je "vrlo zabrinut" zbog ministarstva i načina na koji će biti upotrebljavano, kao i da se i ostali u administraciji pitaju čemu služi uvođenje takvog ministarstva.

Diktatura je ipak tu da ostane ...

Ministarstvo informacijske politike je proguran bez puno pažnje i rasprave u parlamentu. To se dogodilo vjerojatno zato što je sam predsjednik progurao koncept među članovima svoje stranke, koja čini najveći dio parlamenta i ima veliki utjecaj na vladajuću koaliciju.

Detalji o tome kako će ministarstvo točno funkcionirati nisu poznati ...

Nikakvi dokumenti, niti dužnosti ministarstva nisu objavljeni u javnosti. Vjeruje se da je vlada po ovom pitanju dala ministarstvu odriješene ruke.

Novinari bez granica navode da bi omogućavanje vladi da vodi informacijsku politiku bio veliki korak unatrag.

"U demokratskom društvu, vlada ne bi smjela regulirati medije. Stvaranje ministarstva za informacije je najgori mogući odgovor na ozbiljne izazove s kojima se vlada suočava ", rekao je Christoph Deloar, glavni tajnik organizacije Novinari bez granica.

Neki od novinara su usporedili korak parlamenta sa "povratkom u SSSR". Na nekoliko znakova su bili istaknuti srp i čekić u kombinaciji s nacističkom svastikom.

"U pitanju je fašistički potez", rekao je jedan od prosvjednika.

Međutim, lider novog ministarstva je objasnio ...

"Ja to vidim ovako: postoji potreba različitih država s različitim povijesnim i kulturnim iskustvima u vremenima krize formirati izvršnu moć koja će kontrolirati i upravljati informacijskom sigurnošću države", napisao je Jurij Stets, lider novog ministarstva.

Prema njegovim riječima. nijedna od trenutnih državnih struktura ne može učinkovito upravljati tim zadacima.

"Prostor za informacije i komunikacije je nereguliran, pun kontradiktornosti i utjecaja vanjskih agenata, a pod uvjetima geopolitičkih ratova utišava dio države, podložan neprijateljskim napadima", dodao je.

1984. nije osmišljena kao korisnički vodič!

Izvor: webtribune

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
334193