WMW - Dubrovnik

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Novi saziv američkog Kongresa je praktično objavio rat Rusiji, tražio revidiranje "Ugovora o rasporedu snaga u Europi" i medije prisilio na šutnju i dezionformacije

novi saziv americkog kongresa objavio rat rusijiEkonomist Michel Chossudovsky, utemeljitelj Centra za istraživanje globalizacije, "Global Research", tvrdi da je usvajanje rezolucije o Zastupničkog doma SAD-a protiv Rusije potpuno prešućeno u medijima i da je izuzetno opasna, jer bi mogla značiti objavu rata Rusiji.

Naime, Zastupnički dom američkog Kongresa usvojio rezoluciju "kojom snažno osuđuje akcije Moskve, te proziva Rusiju za politiku agresije protiv susjednih zemalja".

Sa 411 glasova za i 10 protiv, rezolucija osuđuje "nastavak političke, gospodarske i vojne agresije Rusije protiv Ukrajine, Gruzije i Moldavije, kao ii kršenje njihovog suvereniteta, neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti".

"SAD, Europa i naši saveznici moraju zadržati agresivni pritisak na Putina i prisiliti ga da promijeni svoje ponašanje", rekao je republikanac Adam Kinzinger, autor rezolucije.

Dokumentom se poziva Rusija "prestati podržavati samoobrambene pokrete u istočnoj Ukrajini, te da obustavi proces ponovnog ujedinjenja Krima s Ruskom Federacijom".

Osim toga, Moskva se poziva "da povuče svoje vojnike, koji se prema američkim izvorima nalaze u Ukrajini, Gruziji i Moldaviji".

Rezolucija također poziva predsjednika Baracka Obamu da Ukrajini pruži vojnu pomoć i obuku.

"Ukrajina jasno treba hitnu vojnu pomoć", rekla je republikanka Ileana Ros-Lehtinen.

Također se pozivaju članice NATO saveza i partneri Sjedinjenih Država da obustave bilo kakvu vojnu suradnju s Rusijom. Obraćajući se predsjedniku Obami, Zastupnički dom američkog Kongresa ga je pozvao da se preispita raspoređivanje konvencionalnih američkih oružanih snaga i snaga NATO saveza u Europi (CFE sporazum).

Zastupnici su se složili kako predsjednik i State Department također moraju pronaći način da se utječe na "distribuciju vijesti i informacija u zemlji, ali iu Rusiji i zemljama ruskog govornog stanovništva".

Valjda je svakome tko se iole razumije u vojnu doktrinu jasno da su propagandni rat i medijska blokada uvijek prethodili izravnom vojnom sukobljavanju, na što upozorava ne samo Chossudovsky, nego i mnogi drugi, ali i bivši senator Ron Paul.

"Mogu reći, kada s govori o Europskom sporazumu, da gotovo nitko ne zna o čemu je riječ iu američkom tisku se o tome ne smije raspravljati, pa čak ni obavijestiti javnost da je ova rezolucija usvojena", rekao je Michel Chossudovsky.

On tvrdi kako ovakva razina dezinformacija u SAD-u nije nešto novo, nego "postoji već dugo vremena."

Chossudovsky vjeruje "kako bi američka javnost, kada bi bila informirana o tome što se zapravo događa na Bliskom Istoku i granici s Rusijom, pozvala na velike prosvjede i da bi se pocet stvarati anti-ratni pokreti".

Međutim, problem je što on u ovoj "iznimno šokantnoj" rezoluciji vidi mogućnost "zelenog svjetla američkom predsjedniku objaviti rat Rusiji".

Isto je na svojoj FB stranici napisao i bivši senator Ron Paul, koji tvrdi "kako ovih 16 stranica antiruske propagande mogu imati teške posljedice, pa čak uzrokovati i rat".

"Rezolucija 758 usvojena u američkom Kongresu jedan od najgorih zakonskih dokumenata u američkoj povijesti", kaže bivši član Kongresa Ron Paul u članku objavljenom na svojoj Facebook stranici.

U tekstu naglašava kako američki Kongres proglašava rat Rusiji, ali je politički unaprijed kvalificira kao agresora. Potom naglašava na neutemeljenost svih optužbi protiv Rusije.

Prvo, Paul kaže kako rezolucija "neosnovano" optužuje i napada Moskvu zbog Ukrajine i "kršenja ukrajinskog suvereniteta" od strane Rusije.

"Ali, ako je to istina, zašto ne postoje video zapisi ili slike koji bi nam prikazali sve ono što zabilježe ono naši sofisticirani sateliti?", Pita Ron Paul i nastavlja s drugom logičnim pitanjem: "Zašto se nije govorilo o kršenju ukrajinskog suvereniteta, kada su SAD sudjeluje u rušenju izabrane vlasti ove zemlje u veljači? "

Prema bivšem senatoru, rezolucija optužuje narod istočne Ukrajine da je proveo "nezakonite i lažne izbore" u studenom ove godine.

"Zašto svaki put kada se negdje provedu izbori, a koji ne daju željene rezultate Washingtonu, isti se proglašavaju" ilegalnim "i" lažnim "? Je li to ljudima iz istočne Ukrajine nije dopušteno samoodređenje? Nije li to temeljno ljudsko pravo? ", Nastavlja Ron Paul.

Rezolucija također navodi "da je zrakoplov kompanije Malaysia Airlines, koji se srušio na ukrajinskom tlu u srpnju ove godine, oboren od strane projektila kojega su ispalile separatističke snage potpomognute Rusijom na istoku Ukrajine", iako je u preliminarnim izvješću uzroci tragedije još nisu utvrđeni, a završno izvješće neće biti objavljeno do iduće godine.

Rezolucija također navodi da je Rusija napala Gruziju 2008., kada je čak i Europska unija, piše Paul, nakon istrage "zaključila da je Tbilisi započeo neopravdani rat protiv Rusije, a ne obrnuto."

Jedna od najopasnijih ideja, prema bivšem američkom političaru, je to što rezolucija daje zeleno svjetlo ukrajinskom predsjedniku Poroshenko za ponovno pokretanje vojnih napada protiv proindependističkih pokrajina, "inzistirajući na razoružanju separatista i paravojnih snaga u istočnoj Ukrajini".

"Da bi se to postiglo, rezolucija izravno uključuje američku vladu u sukob, tražeći od predsjednika da vladi Ukrajine pošalje ubojitu vojnu i pomoć za samoobranu, kao i pružiti usluge i obuku ukrajinskim snagama kako bi navodno učinkovito obranile ukrajinski teritorij i suverenitet", završava svoje upozorenje Ron Paul.

Novi Zastupnički dom je rezoluciju donio 4. prosinca, na dan Putinovog godišnjeg obraćanja u Kremlju, sa samo 10 glasova protiv.

Političari i mediji zemalja koje blisko surađuju s NATO savezom na Balkanu se drže teksta Rezolucije 758 io svemu ovome ne žele napisati ni retka, a premijeri i ministri obrana se ne žele izjasniti o tom pitanju i mi pojma nemamo što bi nam moglo donijeti "revidiranje Ugovora o konvencionalnim snagama u Europi ". Budući da je upravo Balkan prostor na kojem se, nakon Ukrajine i Moldavije, najviše sukobljavaju interesi Rusije i NATO saveza, bilo bi dobro da netko istupi i kaže riječ-dvije o tome, kako se ne bi probudili u '40 -ima ili '90 -ima.

Izvor: N. Babić Butković (voxblogspot.com)

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
334199