WMW - Dubrovnik

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Ukrajinski predsjednik želi braniti zračnu luku u Donjecku "kako ne bi milicije došle do Lavova" - Četvrti val mobilizacije upitan, dok u Donbas idu samo dragovoljci Desnog sektora koji pod ustaškim parolama javno okupljaju ljude čak iu Hrvatskoj

ukrajinski predsjednik zeli braniti zracnu lukuMinistar obrane Ukrajine, Stepan Poltorak, najavio je četvrti val mobilizacije, iako ima ogromnih problema disati Ukrajine skupi ljude koji su voljni ići ratovati u Donbas, a neodziv na mobilizacijski poziv je već postala praksa.

Međutim, Kijev nema problema s prikupljanjem dragovoljaca u samostalne bojne. Iako se u Odessa odbilo prijaviti trećina pozvanih, u glavnom gradu je mobilizarano 8 tisuća ljudi, ali svi su dragovoljci samostalnih bojni, a ne ljudi koji su došli po redu na mobilizacijski poziv u ukrajinskoj redovitoj vojsci.

Jedan od hrvatskih tjednika

  U tome im pomaže i FB stranica Desni sektor Hrvatske, koja zove Hrvate da se do 25. 12. 2014. jave na adresu navedene elektroničke pošte i to s osobnim podacima, opisom vojnih znanja i vještina. Osim toga, takozvani "Desni sektor Hrvatske" se poziva na "veličanstvenu povijest hrvatskih ustaških legija koje su ratovale na Istočnom frontu tijekom Drugogog svjetskog rata", te na taj način pokušava okupiti radikalno desno krilo hrvatke mladeži i bivše dragovoljce Domovinskog rata iz '90 - ih, svrstavajući i jedne i druge preporođeni Ustaški pokret, bolje rečeno u Ustašku vojnicu.

Srbija je nedavno donijela zakon o kažnjavanju svojih građana koji sudjeluju u ratovima u trećim zemljama, dok u nas ovakvu praksu čak promoviraju neki dnevni listovi. Međutim, kako je u Hrvatskoj sve moguće, tako je moguće čak i ono što je Franjo Tuđman početkom '90 -ih zbog međunarodne javnosti i političkog pragmatizma silom suzbijao, a to je pristupanje u regularne hrvatske postrojbe pod ustaškim znakovljem, što je svojevremeno umalo kulminiralo oružanim sukobom između hrvatske vojske i policije i naoružanih pripadnika HOS-a koji su se zabarikidirali u Glavnom stanu u centru Zagreba. Opširnije: pravy Sektor - Hrvatska i Jutarnji list otvoreno glorificira neonacizam u Ukrajini i pojašnjava bivšim braniteljima "kako se uključiti u rat u Donbas"

Bojna "Azov", kojoj se u Hrvatskoj slobodno možete pridružiti preko adrese koja se nudi na FB stranici pravy Sektor-Hrvatska

Što se tiče službenih vlasti i predsjednika Petra Poroshenko, on je izjavio "kako će se boriti za zračnu luku Donjeck i neće se povući, jer bi u protivnom milicije mogle doći do Kijeva i Lavova".

Borbe za zračnu luku Donjeck i dalje ne prestaju, a Poroshenko je rekao: "Siguran sam da se tamo brani cijela Ukrajinu. Predaju li Donjeck, neprijatelj će biti u Borispol, ili Gostomelu ili u Lavovu".

Međutim, za zračnu luku je još sredinom listopada vojni savjetnik ukrajinskog predsjednika je rekao "kako je ona više više simbol nepobjedivosti ukrajinskih momaka, ali da će nakon nekog vremena vjerojatno biti naređeno da se onni povuku s te pozicije, jer svaki dan trpe granatiranja iz velikog kalibra, zgrade su uništene, a nakon nekog vremena će morati ići u podrume, a to nije obrana ".

Zračna luka u Donjecku će biti napuštena, čak i ako je ona, nakon niza drugih izgubljenih strateških pozocija, sada jedina odskočna daska za napad. Međutim, kako, sukladno ugovorima iz Minska, nema takvih planova za napad, zračna luka Donetsk će u bliskoj budućnosti biti predana.

"Vidite, ako je zračnu luku malo ranije prikazivao kaznenu kao" odskočnu dasku za napad ", sada Poroshenko već vidi milicije u Lavovu. Strahovi predsjednika mogu se shvatiti, budući da je moral ukrajinskih vojnika vrlo nizak ", piše ukrajinska novinarka Anna Dombrovskaya.

"Mo ne damo domovinu, ali domovina - gdje je? Svi odbijaju ići u rat, navodeći razne razloge, a ja sam otišao, unatoč moje dvoje djece", kaže ukrajinski dragovoljac i aktivist EuroMaidana iz Harkova, Roman Donika, pripadnik pukovnije ukrajinskih specijalnih snaga , koja se sada nalazi pod sustavnom vatrom topova milicija kalibra 152 mm i kojima se izravnom vatrom razaraju zgrade zračne luke u Donjecku.

Donika kaže da su sva oklopna vozila uništena, zapovjedništva ne komuniciraju i sve su veze prekinute. Odlučio je kako će i on najvjerojatnije napustiti zračnu luku, jer se tamo bori već dva mjeseca, a vojni vrh Ukrajine nije poslao trupe potrebne za pojačanje.

Gdje je sada vojna pomoć saveznika Ukrajine, Sjedinjenih Država i Kanade, ostaje otvoreno pitanje? Osim toga, sada se nameće i pitanje "kada će neprijatelj biti u Borispol ili u Lavovu". Ili je to samo pitanje vremena?

Izvor: N. Babić Butković (voxblogspot.com)

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
413791