WMW - Dubrovnik

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Zatvoreno zbog godišnjeg odmora!

zatvoreno godisnjiĐir povijesnom jezgrom potvrdio tužnu realnost

Nakon što smo u jednoj uobičajenoj šetnji Stradunom uočili nemali broj zatvorenih lokala, odlučili smo se za nešto širi đir. Stradun – Ulica od puča – Prijeko bila je osnovna ruta, a prošli smo i nekim sporednim ulicama, inače poznatim po broju lokala i trgovina. Iako smo (nadobudno) pretpostavljali kako će ukupni broj zatvorenih butiga i drugih lokala biti toliki da će o tome biti vrijedno napisati ‘dva slova’, ostali smo neugodno iznenađeni konačnim ‘kontom’.
Dok smo šetali spomenutom rutom zatvoreni lokali nizali su se jedan za drugim. Suvenirnica, butiga, fast food, slastičarna, obrt… Iako smo ih sve fotografski dokumentirali, prestali smo ih brojati nakon četrdesetog lokala kod kojeg smo naišli na zatvorena vrata s ‘poručicom’. Restorani, kafići, trgovine… Vrata pokrivena papirom, papirić s kratkom informacijom i – to je to.

Mnogi od njih nisu otvarali niti tijekom Feste, što je kod nekih ipak bio kakav-takav običaj.
Tužna dubrovačka realnost za koju nijedna vlast još uvijek nije pronašla adekvatno rješenje. I oni prije i oni donedavno, sada je jasno, nisu imali volju ni želju na neki način motivirati poduzetnike da svoj posao ostave otvorenim i u vrijeme kad pravog posla zapravo nema. Inače, u Hrvatskoj ne postoji zakonski temelj za ‘kažnjavanje’ nerada zimi ili povremenog zatvaranja poslovnog objekta.  

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
413705