WMW - Dubrovnik

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Pogledajte kakav program Dubrovčane čeka povodom Uskrsa

uskrs dubrovnikUsusret Uskrsu, dubrovačka turistička zajednica u suradnji s Gradom Dubrovnikom organizira prigodne programe za Dubrovčane i njihove goste koji se ovih blagdana očekuje u Gradu više od pet tisuća. Nastup Klape Subrenum, KUD Sv.Juraj i darivanje penganih jaja na sam Uskrs, u ponedjeljak 6. travnja  u Gromači se će održati šesti po redu „Uskrs u Primorju“.

Prošlog je vikenda, u subotu 28.ožujka otvoren  Uskrsni sajam u Luži na kojem su svoje proizvode prezentirali  i prodaju ih dubrovački  obrtnici i umjetnici. Sajam će biti otvoren do 12. travnja, a radno vrijeme sajma je svaki dan od 10 do 18 sati.

Na Uskrsno jutro, 5.travnja, ispred palače Sponza organizira se radionica tradicionalnog penganja uskrsnih jaja u suradnji sa Udrugom Dubrovački primorski svatovi, s početkom u 10 sati.  Ispred crkve sv.Vlaha u 11 sati će se uz koncert klape Subrenum  i nastup folklorne skupine KUD Sv.Juraj iz Osojnika gostima grada Dubrovnika darivati tradicionalno pengana jaja koja je izradila Humanitarna udruga Deša.

Ispred ureda TZ grada postavljeno je veliko oslikano uskrsno jaje, djelo slikara – naivaca iz Podravine, moje već nekoliko posljednjih godina krasi prostor ispred ulaza u TIC Pile, te izaziva veliku pozornost turista koji se rado fotografiraju uz ovo dekorativno jaje.

USKRS U PRIMORJU

Tradicionalna manifestacija koja se održava već  šest godina zaredom Uskrs u Primorju, održat će se na Uskrsni ponedjeljak   6.travnja. Manifestacija  posljednje dvije godine okuplja i gostujuće skupine, te će se u selu Gromača, koje je ove godine domaćin manifestacije  prezentirati  sedam kulturno-umjetničkih društava – Dubrovački prmorski svatovi, KUD Marko Marojica iz Župe Dubrovačke, KUD Sv.Juraj iz osojnika, KUD Stjepan Radić iz Pridvorja, KUD Ponikovska poskočica iz Ponikava, HKUD Hutovo iz Hutova, KUD Luzarica Prigrada iiz Zadra, KUD Lindžo Neum, Klapa Kurenat s otoka Mljeta , Dubrovački trombunjeri i Limena glazba iz Zatona.

Program započinje u 15 sati, a nakon foklornih i pjevačkih nastupa uslijedit će gastronomska prezentacija tradicionalnih delicija koju organiziraju tamošnja  seoska domaćinstva, a bit će i janjetine s ražnja.

Za sve zainteresirane posjetitelje oganiziran je i besplatan autobusni prijevoz s Autobusnog kolodvora  s polascima u 13 i 14 sati i povratkom iz Gromače u 18 i 19 sati.

USKRSNI SAJAM - LUŽA

28. 03. 2015. – 12. 04. 2015.

Radno vrijeme od 10:00 - 18:00 h

USKRS

05. 04. 2015. nedjelja

10:00 – 13:00 h ispred palače Sponza

Udruga ''Dubrovački primorski svatovi'' – radionica tradicionalnog penganja jaja i pletenja poma

11:00 h ispred crkve sv. Vlaha

Klapa Subrenum i KUD sv. Juraj Osojnik

06. 04. 2015. ponedjeljak

15:00 h Gromača

Uskrs u Primorju

 

 

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
413691